BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 28, 2010

mY BedTIMe sTorY~ story fOuR~

chapter FoUR~ bEhind the Scene, traGeDi~
2.00 am, di vila Boyz Cute.. tiba2 bunyi jeritan kedengaran, ia telah mengejutkan semua orang di vila tersebut. Semua pekerja segera menuju ke bilik tuan muda mereka, Boyz Cute. Kelihatan Boyz Cute dalam keadaan terkejut, mukanya dibasahi peluh. Butleriscool segera mendekatinya dan bertanya apa yg terjadi, Boyz Cute mengeleng kepala dan berkata,

"Aku x ada apa2, just mimpi ngeri, lagipun aku nak solat tahajud, maaflah sebab mengejutkan kamu semua" Butleriscool masih x berpuas hati dengan jawapan yg diberikan tuan muda nya itu lalu bertanya,
"Mimpi ngeri? yeke x ad apa2 ni?" Boyz Cute tersengih dan terus menegaskan yg dia x ada apa2 dan meminta mereka agar pergi tidur,
"aku x ada apa2 masalah lah, jgn risau lah. Kamu semua pergi tidur dlu, esok pagi pak cik Dapurkuberapi x payah sediakan sarapan, biar saya yg masak sarapan utk kamu semua" Semua pekerja kelihatan agak terkejut,dari muka mereka menunjukkan mereka sedang risau. Driveislife menyampuk!
"Eh tuan muda Cute x payah nak menyusahkan diri nak masak utk kami, pak percaya Dapurkuberapi juga x ingin tuan muda berbuat demikian" dengan pantas Dapurkuberapi menambah,
"Betul2, x payah lah nak menyusahkan diri, biar aku je yg buat, kalau x apa tugas aku kat sni? xkan la tuan muda kot? " Mereka yg lain mengangguk kepala. Namun begitu Boyz Cute masih berdegil,
"aaa..x ada2, esok kau dapat public holiday, Biar aku je yg masak. Korang jgn bantah lagi, pergi tdur" Sambil menolak mereka keluar. Setelah berjaya menolak mereka keluar, dia segera menutup pintu. Dia kelihatan lega lalu terduduk,
"Nasib baik diorang x tanya mimpi apa" Dia pun bangun menuju ke tingkap.
"Wah cantiknya, terangnya bintang malam ni, sama macam malam tu"

Kemudian dia tersenyum dan mengeluh, tiba2 ada satu suara kedengaran, suara yg x asing baginya, Butleriscool,
"Kenapa ni kawan? termenung sorang diri? merenung bintang?" Boyz Cute hanya tersenyum dan menjawab,
"Salah, aku tgh mencari inspirasi nak masak apa esok" Butleriscool ketawa kecil mendengar jawapan Boyz Cute,
"Masak? lebih baik kau lupakan jelah, diorang smua da risau bila dgr kau nak masak,
ingat x last sekali kau masak? Dapurkuberapi x sedarkan diri selama seminggu sebab makan masakan kau? " Boyz Cute cuba menafikan kata2 Butleriscool,
"Ngok, dia yg reti jaga kesihatan diri, kebetulan pula dia makan masakan aku, bukan salah aku ye.. haha, eh kau silap. dia xsedarkan diri bukan seminggu, tapi 10 hari" Butleriscool memandang Boyz Cute dan berkata,
"Alasan je..eh yeke? bagus pulak memori kau sekarang" ejek Butleriscool.
"X ada2, itu bukan alasan tp satu kenyataan, haha.. memori aku mmg baguslah, ish2" kata Boyz Cute menepuk bahu Butleriscool. Butleriscool menongkat dagu dan berkata,
"Eh, memori bagus ye? kalau ye. knp kau selalu x siap homework time sekolah dlu sampai aku yg kena tolong ingatkan kau" Boyz Cute membuat muka innocent,
"Ish, apa slhnya kau tlg aku, lagipun aku busy time tu" Butleriscool menggeleng kepala sambil tersengih, kemudian dia memandang langit, kemudia dia mengalihkan pandangannya ke Boyz Cute,
"yela tu, jujur dengan aku, sebenarnya kau memang rasa bersalah ke atas kematian Taukeson kan? tadi kau terjaga sebab mimpi psl ni kan? kau jgn nak nafikan lagi, aku kenal kau sejak tadika lagi, sekerang kita dah 19 tahun, dah 13 tahun" muka Boyz Cute tiba2 menjadi series setelah mendengar kata2 itu,
"memang betul, nampak aku x boleh nak sorok apa2 dari kau, masa tu, memang aku yg salah, kalau bukan sebab aku, Taukeson tentu masih ada" kata Boyz Cute sambill menahan sebak. Butleriscool mengeluh dan tersengih lalu berkata,
"jangan cakap gitu, bukan salah kau, ni memang takdir dia, x ada siapa yg dapat menghalangnya dari terjadi. Time tu korang berdua memang rapat, masa tu kita paling suka main polis and thief kat dalam hutan, tapi x sangka pulak ia membawa kepada tragedi" Boyz Cute mula mengalirkan air mata. "Salah aku" berulang kali Boyz Cute menyebutnya.
"DIAMLAH BUDAK, BENDA TU DAH JADI 10 TAHUN LEPAS, DAH LAMA DAH, LEBIH BAIK KAU BERHENTI SALAHKAN DIRI SENDIRI!!" tiba2 Butleriscool menjerit. Terkedu Boyz Cute,
"Kau ni berbeza betul dgn masa kau kerja" lalu tersengih. Butleriscool tergelak,
"Takut kau, dah pergi tidur, jgn kau salahkan diri sendri lagi, esok kau bgn awal, misi kita bermula esok, kita akan jd cupid! haha" lalu beredar. Boyz Cute berasa aneh dgn melihat telatah ketua org gaji tersebut, kemudian dia tersenyum dan mengelap air mata di muka, di dalam hatinya dia berbisik,
"Maaf Taukeson, aku akan tunaikan impian kau"

Pada keesokan paginya, penuh makanan di meja makan, semua pekerja terkedu.. O_O Boyz Cute masuk ke dewan makan dan berkata,
"jemput makan" dua patah perkataan itu cukup menakutkan mereka semua, mereka semua saling berpandangan antara satu sama lain. Butleriscool tiba2 muncul dan berkata,
"jangan risau, masakan ini selamat dimakan dan halal, ni aku yg masak" Mereka semua kelihatan begitu bersinar2 setelah mendengar kata2 itu. Jelas sekali menunjukkan Boyz Cute x ada bakat memasak.

Manakala di rumah Tauke Betik, kedengaran suara orang menyanyi, oh rupanya Tauke Betik yg sedang menyanyi sambil memasak,
"Waaa, pagi yg indah. malam td mimpi putera, haha" kata Tauke betik lalu ketawa, oleh kerana terlalu leka masakannya telah hangit,
"alamak!! Hangit la plak, ceh x guna betul, kacau mood je.. . . . eh putera? teringat pulak kat abang.." Dia pun mula mengelamun. "KRING!!!" tiba2 kedengaran bunyi loceng, sekaligus llamunannya terhenti,
"alamak!! dah lewat nak pergi kelas" dia pun segera bersiap2.. . . . . . .

bersambung~



waaaa korang pernah x ada tragedi dlm hdup korang? rupanya terdapat tragedi semasa Boyz Cute masih kanak2..tp siapa Taukeson tu? apa tragedi tu sebenarnya? korang nak tahu x? eh apa jdi kat abg Tauke Betik ye? @_@ jap2..korang rsa dlm ksh ni agak emo ye? ;p pape pn smpai d cni dlu~

2 comments:

didie said...

emo? x a.. dd rase cter ni tetap lwk.. XD stiap kali bce name diorunk yg pelik2 ni, mesti naa te gelak..

saA the fantasy story teller said...

hahaa...owh cm2, okay2..xD